Volledig scherm
PEC-speler Wouter Marinus

Brock-Madsen en Marinus spelen niet tegen FC Twente

ZWOLLE – PEC Zwolle kan komende zondag tegen FC Twente niet beschikken over Nicolai Brock-Madsen en Wouter Marinus. Het duo kampt nog steeds met blessures.

Brock-Madsen heeft een spierblessure in het bovenbeen, die hij eind september opliep in het gewonnen bekerduel met DVS’33. Sindsdien speelde de Deense spits niet meer voor PEC Zwolle. Marinus heeft een botkneuzing in de enkel. De aanvallende middenvelder liep de blessure op tegen ADO Den Haag, de wedstrijd waarin PEC Zwolle de eerste seizoenszege boekte in de eredivisie. Stef Nijland is op de weg terug na zijn hamstringblessure, maar is voorlopig nog niet inzetbaar voor PEC Zwolle.

Bram van Polen (hamstrings) en Dirk Marcellis trainden woensdag nog apart van de groep, maar haken vrijwel zeker vrijdag weer aan bij de selectie van trainer Ron Jans. Dat geldt ook voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander liep eind september tegen Ajax weer tegen een hamstringkwetsuur aan. Thomas was woensdag al actief op de training en lijkt op tijd fit voor de Overijsselse kraker tegen FC Twente, die zondagmiddag om 12.30 uur wordt gespeeld in de Grolsch Veste.