Volledig scherm
Dominique Bruinenberg, nieuw bij PEC Zwolle. © PEC Zwolle Media

Bruinenberg komt van Everton naar PEC Zwolle Vrouwen

PEC ZWOLLE VROUWENDominique Bruinenberg is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle Vrouwen. De middenvelder (26) ruilt Everton uit de Women’s Super League in voor Zwolle, waar zij met haar ervaring een belangrijke rol kan spelen.

Bruinenberg voetbalde de laatste drie seizoenen in het buitenland voor Verona (Ita), Sunderland en Everton. ,,Ik weet wat ik kan en wat er van mij wordt verwacht. Ik heb in het buitenland veel ervaring opgedaan en zal hier een voortrekkersrol aannemen, dat ligt ook in mijn natuur.” 

Na het vertrek van aanvoerder Babiche Roof (zwanger) is de ervaring van Bruinenberg in Zwolle meer dan welkom. ,,Praktisch ieder jaar ben ik wel gepolst door PEC Zwolle om hier naar toe te komen, ook deze zomer. Er waren bovendien meer clubs geïnteresseerd, maar die sloten niet aan bij mijn ambities.”

Bruinenberg gaat de sport combineren met een maatschappelijke loopbaan. ,,Ik heb mijn HBO-bachelor Human Resource Management en zal ook twaalf uur in de week gaan werken. Dat is wel nieuw voor me, aangezien ik gewend ben om full time met voetbal bezig te zijn.”