PEC Zwolle haalde vorig seizoen thuis uit tegen Fortuna Sittard: 5-0.
Volledig scherm
PEC Zwolle haalde vorig seizoen thuis uit tegen Fortuna Sittard: 5-0. © BSR Agency

Concurrent Fortuna Sittard is een geliefde tegenstander voor PEC Zwolle

De thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Fortuna Sittard, zaterdagavond 19.45 uur, is een absolute must win voor het team van John Stegeman. De cijfers spreken in elk geval in het voordeel.

PEC Zwolle won negen van de laatste tien wedstrijden tegen Fortuna Sittard. In alle competities, dus ook de KNVB-beker en de eerste divisie. In negen van deze duels maakte de Overijsselse club minimaal twee doelpunten (29 in totaal).

Veiliggespeeld

Vorig seizoen schoot PEC uit haar slof tegen Fortuna, dat een groot deel van de wedstrijd met een mannetje minder op het veld stond. De Zwollenaren wonnen met 5-0 en speelden zichzelf daarmee officieus veilig in de eredivisie.

Bovendien hield PEC in de laatste drie ontmoetingen met de Limburgers de ‘nul’. Kanttekening: dat lukten de Zwollenaren dit seizoen nog geen enkele keer in de eredivisie.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”