Het verblijf van Joey van den Berg bij NEC Nijmegen is geen groot succes geworden.
Volledig scherm
Het verblijf van Joey van den Berg bij NEC Nijmegen is geen groot succes geworden. © BSR Agency

Contract oud-Zwolle-speler Joey van den Berg uit Meppel bij NEC ontbonden

videoJoey van den Berg is vrij man. Het contract van de Meppeler middenvelder bij NEC, dat liep tot de komende zomer, is ontbonden. Van den Berg kan per direct op zoek naar een andere club.

Van den Berg kwam een jaar geleden naar Nijmegen, na twee seizoenen bij Reading met manager Jaap Stam. Maar het afgelopen seizoen was voor NEC en Van den Berg, die twee rode kaarten incasseerde, geen doorslaand succes. Voor dit seizoen werd Van den Berg te kennen gegeven dat de kans op speeltijd klein was. De routinier speelde alleen vier wedstrijden met het beloftenteam.

Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft respect voor de houding van Van den Berg in de laatste maanden. ,,Joey heeft zich de afgelopen periode zeer professioneel opgesteld en zijn wedstrijden gespeeld in ons beloftenteam, dat mede door toedoen van Joey aan een goede serie bezig is. Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal.’’

Laatbloeier Van den Berg maakte na stroef verlopen periodes bij Heerenveen, FC Omniworld en Go Ahead Eagles in de zomer van 2010 zijn opwachting bij FC Zwolle. Die laatste kans greep hij met twee handen aan,  Van den Berg promoveerde met FC Zwolle naar de eredivisie (2012) en maakte daarna naam bij SC Heerenveen.

Van den Berg was afgelopen jaar nog te zien in de rubriek Stiften van de Stentor:

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.