Volledig scherm
PREMIUM
De inmiddels gestopte Dirk Marcellis raakte bij AZ zwaar geblesseerd aan zijn knie: ,,Het is niet niks om zo'n tegenslag te moeten verwerken", zei hij toen. © ProShots

'Dankzij AZ voetbalde Dirk Marcellis nog in de eredivisie'

Dirk Marcellis overwon als AZ-speler zwaar blessureleed. In onderstaand monoloog uit februari 2017 vertelde de verdediger van PEC Zwolle al dat zijn loopbaan door zijn eerdere knieblessure uit 2014 plots alles kon veranderen. Dat bleek maandag, toen de 30-jarige Marcellis per direct stopte als profvoetballer.

Marcellis: ,,Ik kan wel stellen dat mijn voetbalcarrière in twee stukken is gedeeld: de tijd voor mijn blessure en de tijd erna. De voetballerij is niet te plannen, daar kan ik inmiddels over meepraten. Je blijft altijd afhankelijk van andere dingen, hebt zelf helemaal niks in de hand.

  1. Stiften met Harry Decheiver: talent en levensgenieter raast in sneltreinvaart van Deventer naar Tokio en weer terug
    STIFTEN

    Stiften met Harry Decheiver: talent en levensge­nie­ter raast in sneltrein­vaart van Deventer naar Tokio en weer terug

    Vanaf de Brinkgeverweg onder de rook van De Adelaarshorst beklom Harry Decheiver de mondiale voetballader. Via Deventer, Waalwijk, Heerenveen, Freiburg en Dortmund schopte de begaafde aanvaller het tot de wereldbeker in Tokio en de Champions League in München en Madrid. Maar een slepende knieblessure en een gebroken voet doorkruisten de wonderschone voetbaldromen van Decheiver. ,,Nee, ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald. Ik had achteraf bezien bij GA Eagles en RKC wel wat meer als een prof kunnen leven’’, zegt Decheiver in Stiften, de videorubriek van De Stentor.