Volledig scherm
Darryl Lachman (28) keert zeer waarschijnlijk terug bij PEC Zwolle. © Kay int Veen

Darryl Lachman keert na vier jaar terug bij PEC Zwolle

PEC Zwolle is dichtbij een hereniging met Darryl Lachman. Voor de 28-jarige centrale verdediger, die transfervrij bij Willem II vertrekt, ligt een meerjarig contract klaar. 

Lachman wordt na Zian Flemming en Gustavo Hamer naar alle waarschijnlijkheid de derde versterking van PEC Zwolle in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen.  De mandekker was tussen 2011 en 2014 al actief voor PEC Zwolle, waarmee hij meteen promoveerde en kort voor zijn vertrek naar Twente beslag legde op de KNVB-Beker. Tijdens de 5-1 overwinning op Ajax in De Kuip was Lachman invaller. 

Zijn periode bij Twente werd geen succes, waarna Lachman, inmiddels international van Curaçao, werd getransfereerd naar Sheffield Wednesday. Toen de verdediger ook daar op een zijspoor belandde, werd hij verhuurd aan Cambuur. De afgelopen twee seizoenen was hij actief voor Willem II. Daar loopt zijn contract deze zomer ten einde.

PEC Zwolle kan nog wel een centrale verdediger gebruiken. Philippe Sandler vertrekt naar Manchester City en het is nog altijd niet duidelijk of Nicolás Freire zijn tweejarige huurcontract uit zal dienen.