Volledig scherm
Darryl Lachman heeft van trainer John Stegeman en technisch manager Mike Willems van PEC Zwolle te horen gekregen dat hij mag uitzien naar een nieuwe werkgever. © BSR/SOCCRATES

Darryl Lachman mag vertrekken bij PEC Zwolle

Darryl Lachman mag van PEC Zwolle op zoek naar een nieuwe club. De centrale verdediger heeft in een onderhoud met trainer John Stegeman en technisch manager Mike Willems te horen gekregen dat hij weinig aanspraak maakt op speeltijd.

Het contract van de 29-jarige Lachman, die vorig jaar werd teruggehaald van Willem II, loopt nog een jaar door bij PEC. De mandekker beleefde een slechte eerste seizoenshelft onder John van ’t Schip, die hem voor de winterstop verbande naar de beloften. Na de trainerswissel stelde Jaap Stam vertrouwen in Lachman, die zich vervolgens in de tweede seizoenshelft sterk revancheerde.

Desalniettemin kreeg de international van Curaçao na deelname aan de Gold Cup en een paar weken vakantie te horen dat de club bereid is mee te werken aan een vertrek, ook omdat Stegeman inmiddels genoeg gegadigden heeft om het hart van zijn defensie mee te formeren.

PEC haalde deze transferperiode centrumverdedigers Etiënne Reijnen en Sam Kersten naar Zwolle. Stegeman beschikt daarnaast over Yuta Nakayama en Thomas Lam, die herstelt van een gebroken middenvoetsbeentje. Bovendien is de coach te spreken over de ontwikkeling van Marc-Olivier Doué, die promotie naar de hoofdmacht heeft gemaakt.

Lachman is bezig aan zijn tweede periode in Zwolle. Nadat hij in 2014 de beker veroverde met PEC, verkaste de verdediger naar FC Twente. Daarna kwam Lachman nog uit voor Sheffield Wednesday, Cambuur en Willem II.