PEC-doelman Kostas Lamprou treft zaterdag zijn oude club RKC Waalwijk, dat vorig seizoen op het nippertje in de eredivisie bleef.
Volledig scherm
PREMIUM
PEC-doelman Kostas Lamprou treft zaterdag zijn oude club RKC Waalwijk, dat vorig seizoen op het nippertje in de eredivisie bleef. © Henri van der Beek

De tijd van lief doen en elkaar sparen is voorbij, zegt PEC-goalie Kostas Lamprou: ‘Vanaf nu vuist op tafel’

Door geen gekke dingen te doen en kalm te blijven, kwam PEC-doelman Kostas Lamprou (30) vorig seizoen met RKC Waalwijk, zaterdag de tegenstander van de Zwollenaren, vanuit kansloze positie terug in de race en bleef in de eredivisie. Een wijze les voor de hekkensluiter, die tegen de Brabanders smacht naar een zege, zegt de keeper. ,,In deze fase moet je niet in paniek raken.”

  1. Xavier Mous is blij dat hij bij SC Heerenveen keept en niet in Zwolle: ‘Het wordt heel moeilijk voor PEC’
    PREMIUM

    Xavier Mous is blij dat hij bij SC Heerenveen keept en niet in Zwolle: ‘Het wordt heel moeilijk voor PEC’

    Doelman Xavier Mous (26) treft zaterdag met SC Heerenveen de club die zijn contract afgelopen seizoen niet verlengde. Maar leedvermaak dat uitgerekend zijn oude werkgever laatste staat in de eredivisie, heeft de oud-goalie van PEC allerminst. ,,Zo’n rampseizoen gun je niemand en al helemaal niet jongens als Bram van Polen en Pelle Clement.” Een gesprek over zijn gevoel, dat de laatste weken alle kanten opvliegt.