Volledig scherm
PEC Zwolle-talent Dean Huiberts in duel met AZ-middenvelder Fredrik Midtsjo. © BSR Agency

Dean Huiberts heeft bloemen voor zijn moeder en een felicitatie voor oom Max na verlies tegen AZ

Na de 0-3 nederlaag slofte de jongste PEC-speler naar de kleedkamer van AZ, om zijn oom Max een hand te geven. ‘Gefeliciteerd’, klonk het voorzichtig. ,,Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies", aldus Dean Huiberts.

Broodnodige punten hield hij aan het treffen met zijn oom niet over, maar wel een bult complimenten en bloemen. De 19-jarige Huiberts stond bij zijn eerste officiële basisplaats in eigen huis zijn mannetje tegen titelkandidaat AZ. Het verdienstelijke optreden kon het publiek wel bekoren en de middenvelder werd ook gekozen tot beste speler aan Zwolse zijde.

Daarvoor kreeg hij een bos bloemen overhandigd. ,,Ik denk dat ik die maar aan mijn moeder geef. Ik ben namelijk niet zo van de bloemen", legt Huiberts met een brede grijns uit. Even daarvoor gaf hij oom Max, die voor de kleedkamerdeur van AZ stond, een handje en zei ‘gefeliciteerd’.

,,Dat is wel zo sportief om te zeggen. Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies, dus verder had ik weinig woorden voor Max. Vooraf heb ik ook niet veel contact met hem gehad. Ik zag hem hier voor het eerst vandaag. Toen hebben we wel even gesproken, maar dat ging vooral over de wedstrijd.”