Destan Bajselmani (rechts) debuteerde zaterdag in de hoofdmacht van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Destan Bajselmani (rechts) debuteerde zaterdag in de hoofdmacht van PEC Zwolle. © BSR Agency

Debutant Bajselmani: ‘De jongens op de bank zeiden: nu gaat het gebeuren’

Op rode badslippers meldde jeugdexponent Destan Bajselmani zich zaterdagavond in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. Met een dubbel gevoel na zijn PEC Zwolle-debuut en het verlies (1-0) tegen SC Heerenveen.

Toen na een half uur bleek dat de geblesseerde Gustavo Hamer niet verder kon, wierpen de bankzitters van PEC Zwolle hun blik op Bajselmani. ,,Ze zeiden: ‘Nu gaat het gebeuren’. Ik zag het niet aankomen dat ik vandaag mijn debuut ging maken, maar toen raakte Gustavo geblesseerd.”

Het was ‘wel even wennen’, zei de 20-jarige Bajselmani, die normaal gesproken de aanvoerdersband draagt in het beloftenteam van PEC. ,,Ik was eerst best wel zenuwachtig, maar dat verdween snel toen ik op het veld stond. Dan ben je vooral gefocust. Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Natuurlijk ben ik blij met mijn debuut, maar ik had ook graag willen winnen.”

Maandag spelen de beloften thuis tegen Jong FC Twente. Of captain Bajselmani dan ‘gewoon’ van de partij is? De debutant glimlachte: ,,Dat weet ik nog niet.”