Volledig scherm
Trainer John Stegeman voor PEC Zwolle-Sparta Rotterdam. © BSR Agency

Debutanten bij PEC Zwolle: ‘We schromen niet om jonge jongens te brengen’

De thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Sparta, waarin het eerste punt van het seizoen werd gepakt (2-2), had wat weg van een debutantenbal.

De pas 17-jarige Jarno Westerman maakte zondagmiddag zijn debuut in de basis, terwijl Sai van Wermeskerken voor de eerste keer speelde voor het eigen publiek. Twee weken geleden debuteerde de van SC Cambuur overgenomen rechtsback al bij FC Utrecht. In de basis was er bovendien een plekje voor Sam Kersten, die deze zomer de overstap maakte van eerstedivisionist FC Den Bosch. De Brabander verving de zieke Etiënne Reijnen en debuteerde eveneens in het PEC-shirt.

Net als Marc-Olivier Doué, de jonge Fransman die in de voorbereiding indruk maakte op de technische staf. De verdediger kwam vlak voor tijd in de ploeg voor Kersten, die uitviel met kramp. ,,Ik heb al lang geen negentig minuten meer gespeeld”, constateerde Kersten. ,,Het is natuurlijk ook een hoger niveau.”

De debutanten voorzien, net als herintreder Mustafa Saymak, trainer John Stegeman van extra puzzelstukjes. ,,We hebben geen brede selectie nu, maar er komen spelers aan”, zei de Epenaar. ,,We schromen niet om jonge jongens te brengen.”