Volledig scherm
Rick Dekker ontbrak donderdag in Duitsland vanwege een enkelblessure. © BSR Agency

Dekker en Reijnen misten Duits tripje van PEC vanwege enkelklachten

Rick Dekker en Etiënne Reijnen zaten donderdag niet in de spelersbus van PEC Zwolle die naar Duitsland reed voor het oefenduel met Arminia Bielefeld (2-0). Beide verdedigers bleven vanwege enkelklachten achter in Nederland.

De blessure van Dekker lijkt niet ernstig, vermoedt trainer John Stegeman. Routinier Reijnen bleef uit voorzorg aan de kant. Stegeman: ,,Etiënne kreeg in de voorbereiding tegen FC Emmen een schop tegen zijn enkel. Hij heeft daar een lange periode mee gesukkeld en doorgespeeld. Dat wisten wij. We vonden het nu een geschikt moment voor hem om iets langer rust te nemen. Om te kijken of hij volgende week weer fit kan aansluiten.”

Het hart van de Zwolse defensie tegen Arminia Bielefeld bestond uit Sam Kersten en Marc-Olivier Doué. De verdedigers gingen met PEC ten onder op Duitse bodem, het werd 2-0. Stegeman werd er wijzer van, zei hij na afloop van het besloten oefenduel. ,,We speelden tegen een ploeg die wil voetballen, dus je ziet af en toe ook de tekortkomingen. In Duitsland is het altijd fysiek volle bak. Dan zijn dit goede wedstrijden.”