Diederik Boer kijkt over verlies in afscheidswedstrijd heen: Maar we moeten ons wel kapot schamen

videoZo mooi als de afscheidswedstrijd begon voor Diederik Boer, zo dramatisch was het eind. De 38-jarige doelman moest in de tweede helft vier keer vissen en stapte in zijn 337ste en laatste competitieduel met PEC Zwolle met een pijnlijke 2-4 nederlaag tegen VVV van het veld. ,,Mijn carrière wordt gelukkig niet bepaald op één wedstrijd.”

Boer behoedde PEC al vrij snel met twee knappe reddingen van een achterstand en zag Lennart Thy op slag van rust uit de draai de 1-0 binnenschieten. Na rust ging het echter helemaal mis bij de thuisclub, die onder meer VVV-spits Peniel Mlapa driemaal liet toeslaan. Tot woede van Boer: ,,Ik had me mijn afscheid wel anders voorgesteld. Het was een kansloze wedstrijd. We moeten ons kapot schamen voor deze vertoning. Zo kun je je niet verkopen aan het publiek, dat al niet verwend is geweest dit seizoen.”

Omdat het de laatste thuiswedstrijd betrof en Diederik Boer PEC meer dan vijftien jaar heeft gediend als doelman, kreeg hij de voorkeur van Mickey van der Hart. De eerste doelman staat woensdag, als PEC op bezoek gaat bij degradant NAC, weer onder de lat. ,,Gelukkig kan ik wel over deze nederlaag heen kijken", stelt Boer. ,,Mijn carrière wordt niet bepaald op één wedstrijd. Ik heb bij PEC een fantastisch tijdperk met meerdere prijzen meegemaakt en ik heb met Ajax nog de Europa League-finale gehaald. Daar ben ik ontzettend trots op. Wat ik ga doen? In ieder geval in het weekend bij het hockey en het voetbal van de kinderen kijken.”

Volledig scherm
Diederik Boer neemt na de 2-4 nederlaag afscheid van het publiek van PEC Zwolle. ,,Ik heb bij PEC een fantastisch tijdperk met meerdere prijzen meegemaakt en ik heb met Ajax nog de Europa League-finale gehaald.” © BSR Agency