Volledig scherm
Mustafa Saymak © VI-Images

Dikke enkel houdt Saymak zaterdagavond aan de kant

ZWOLLE - Zonder Mustafa Saymak gaat PEC Zwolle morgenavond in eigen huis tegen Sparta (20.45 uur) op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De middenvelder ontbreekt wegens een dikke enkel.

Saymak liep de blessure op tijdens de dinsdagtraining, toen hij een tik kreeg op het gewricht. Volgens assistent-trainer Gert-Peter de Gunst, die de wegens privéomstandigheden afwezige Ron Jans verving tijdens het persmoment, is er niets kapot. ,,Hopelijk kan Mustafa maandag weer aansluiten.”

Nieuw-Zeelander
Door de afwezigheid van Saymak komt er een plaats vrij in het elftal voor Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander deed dinsdag een helft mee met de beloften in het oefenduel tegen Jong FC Twente (2-1 winst) en is fit genoeg om te kunnen spelen. Al houdt de Zwolse technische staf nog even de kaken op elkaar of Thomas of Gustavo Hebling aan de aftrap verschijnt.

Bram van Polen breekt wegens maagklachten voortijdig de training af, maar daarover zijn in het Zwolse kamp geen zorgen. ,,Het is wel Bram van Polen he. Dan is het toch anders, die zegt niet zomaar af. Daarover maak ik me op dit moment geen zorgen”, zegt De Gunst.

PEC Zwolle heeft aan het duel met NEC (1-1) een goed gevoel overgehouden, ondanks het resultaat. Met name de hoeveelheid gecreëerde kansen stemde tot tevredenheid. ,,Al hebben we wel twee punten laten liggen. Dat moet beter, maar we creëren tenminste kansen.”

On-Nederlands
Tegenstander Sparta werd vorig seizoen kampioen in de Jupiler League en is na zes jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. De Gunst bekeek de Rotterdammers vorige week in hun openingswedstrijd tegen Ajax (1-3 nederlaag). Daarin trok Sparta zich ver terug op de eigen helft. ,,On-Nederlands eigenlijk, een soort handbalverdediging”, constateerde de assistent-trainer. ,,Het is afwachten of ze dat ook tegen ons zullen gaan doen. Maar als ze dat doen, wordt het voetballen in de kleine ruimtes. Aan ons om daar wat op te verzinnen.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Thomas, Ehizibue, Menig, Mokhtar, Achahbar.