Pelle Clement en Mike van Duinen.
Volledig scherm
Pelle Clement en Mike van Duinen. © BSR Agency

Ding-dong, Zwolfje op de stoep: PEC stoomt in één dag door van 1000 naar 1500 verkochte seizoenskaarten

updateWanneer het nieuwe voetbalseizoen van start kan, is de vraag. Maar bij PEC Zwolle zal het niet ontbreken aan enthousiaste supporters op de tribune. Inmiddels staat de teller op 1.500 verkochte seizoenskaarten. 

Dat maakte PEC bekend op Twitter. 

Zaterdagmiddag noteerde de club nummer 1000, zaterdagavond was daar al de mijlpaal van  1500.

De Overijssel eredivisionist beleefde geen seizoen waar rozengeur en maneschijn vanaf droop. Nacompetitie was volop in beeld, maar door het coronavirus moest het seizoen worden afgeblazen en kan Zwolle zich opmaken voor een vervolg in de hoogste voetbalcompetitie van ons land. 

Mijlpaal

Hoewel PEC Zwolle de broekriem moet aantrekken - lege stadions vullen de kas niet bepaald - was de duizendste seizoenkaarthouder voor het nieuwe seizoen reden voor een klein mijlpaalfeestje, zaterdagmiddag. Toen werd zowel de duizendste als de óudste seizoenskaarthouder verrast door voorzitter Adriaan Visser en technisch manager Mike Willems. 

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.