Jong Go Ahead Eagles en Jong PEC troffen elkaar dit seizoen al eerder: in Deventer werd het 2-1.
Volledig scherm
Jong Go Ahead Eagles en Jong PEC troffen elkaar dit seizoen al eerder: in Deventer werd het 2-1. © Wout van Zoeren

Dit zijn de tegenstanders van Jong PEC en Jong Go Ahead Eagles in de kampioenspoule

Voor Jong PEC Zwolle en Jong Go Ahead Eagles staat in de kampioenspoule van de beloftencompetitie wederom een onderlinge ontmoeting om het programma. Op dinsdag 17 maart (18.30 uur) treffen de teams elkaar in Deventer.

De beloften uit Deventer en Zwolle eindigden de halve competitie als tweede en derde en plaatsten zich daarmee voor de winnaarspoule. Die begint na de winterstop, op 20 januari. Go Ahead Eagles gaat dan naar RKC, PEC Zwolle treft Willem II (uit).

Feyenoord

Met tien andere tweede elftallen vormen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles de kampioenspoule, met daarin de best presterende teams van voor de winter. Onder meer met Jong Feyenoord, dat op 24 februari een bezoekje brengt aan Deventer en twee weken later de reis naar Zwolle maakt. Ook de beloften van FC Groningen, Heracles Almelo, SC Heerenveen, NAC Breda, NEC, RKC Waalwijk, Roda JC, VVV-Venlo en Willem II hebben zich geplaatst.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Jong Go Ahead Eagles en Jong PEC Zwolle tegen elkaar spelen in Deventer. Op 19 augustus won de thuisclub met nipte cijfers (2-1).

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”