Reza Ghoochannejhad deed maandagmiddag bij Jong PEC Zwolle wedstrijdritme op. De clubtopscorer, die in 2020 pas 25 minuten in actie kwam, was trefzeker maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen tegen de beloften van sc Heerenveen.
Volledig scherm
Reza Ghoochannejhad deed maandagmiddag bij Jong PEC Zwolle wedstrijdritme op. De clubtopscorer, die in 2020 pas 25 minuten in actie kwam, was trefzeker maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen tegen de beloften van sc Heerenveen. © BSR Agency

Doelpunt clubtopscorer Ghoochannejhad baat Jong PEC Zwolle niet

Jong PEC Zwolle heeft een competitienederlaag geleden tegen de reserves van sc Heerenveen. Reza Ghoochannejhad was trefzeker terwijl hij ritme opdeed, maar een 2-3 nederlaag kon de spits niet voorkomen.

De eerste verliespartij tekende zich na 7 minuten af toen Progon Maloku toesloeg na een fraaie redding van keeper Xavier Mous. Na rust leek Jong PEC, dat ook beschikte over Etiënne Reijnen, Rick Dekker, Dennis Johnsen en Reza Ghoochannejhad, orde op zaken te stellen. 

Invaller Chardy Landu schoof de gelijkmaker binnen, waarna Ghoochannejhad PEC vanuit de rebound op voorsprong zette. De spits moet Lennart Thy voor zich dulden sinds hij in november tegen een rode kaart en een schorsing aanliep. In 2020 kwam de clubtopscorer van PEC in de eredivisie niet verder dan twee invalbeurten en 25 speelminuten.

Het doelpunt van Ghoochannejhad was niet genoeg voor de zege en ook niet voor een resultaat omdat Rein Smit een kwartier voor tijd een strafschop verzilverde en Jordy Bruin in blessuretijd de eindstand op 2-3 voor de beloften van Heerenveen bepaalde.