Volledig scherm
Trainer Wim van der Wal zag de PEC Vrouwen verliezen in Grosbeek. © Frans Paalman

Dramatische nederlaag voor PEC Zwolle Vrouwen

Een dikke tegenvaller voor de PEC Zwolle Vrouwen. De wedstrijd van vrijdag, die gewonnen moest worden, tegen Achilles’29, ging op dramatische wijze verloren (3-2).

Achilles’29, met de Apeldoornse trainer Jürgen Schefczyk, draaide in de tweede helft de rollen volledig om. De 0-2 achterstand, na twee doelpunten van Rebecca Doejaaren, werd gerepareerd door een goal uit een scrimmage en een treffer na een van richting veranderd schot.

Toen PEC Zwolle in blessuretijd alle vrouwen naar voren stuurde bij de jacht op de winnende treffer, leidde dat tot een counter van de vrouwen uit Groesbeek, die door Van Lieshout werd bekroond: 3-2.

Achilles’29 was nog puntloos in de eredivisie, met 28 tegentreffers in de eerste vijf duels.

Vrouwen, eredivisie: Achilles’29 – PEC Zwolle 3-2 (1-2). 34. Rebecca Doejaaren 0-1, 43. Doejaaren 0-2, 45+1. Glenda van Lieshout 1-2, 84. Julia Ibes 2-2, 90+2. Van Lieshout 3-2.

  1. Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’
    VIDEO

    Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’

    Met meer dan tweehonderd wedstrijden voor Go Ahead Eagles is Cees Marbus een van de onbetwiste clubiconen uit de jaren negentig. Ondanks een uitstapje van anderhalf jaar naar FC Volendam, de enige andere profclub die Marbus diende. ,,Maar dat is geen enkele vergelijking. GA Eagles zal altijd mijn club blijven’’, zegt de geboren Noordwijker in Stentors videorubriek Stiften.