Volledig scherm
Verdediger Marit Auée van PEC Zwolle gaat met Oranje O18 naar Florida. © BSR Agency/Soccrates

Drietal PEC Zwolle naar Verenigde Staten met Oranje O18

VROUWENVOETBALDrie speelsters van PEC Zwolle Vrouwen gaan deze week met Oranje O18 naar de Verenigde Staten. Marit Auée, Nikita Tromp en Tess van Bentem zijn door bondscoach Roos Kwakkenbos geselecteerd voor een toernooi in Florida.

Nederland O18 speelt tussen 25 en 31 januari in Lakewood Ranch tegen Noorwegen, China en gastland Verenigde Staten. De uitnodiging voor het USA Tournament is het gevolg van de finaleplaats van Oranje O17, afgelopen zomer bij het EK. Tromp werd daar gekozen in het team van het toernooi, Auée speelde mee in de finale tegen Duitsland (1-1).

,,Het is een mooie kans voor deze leeftijdsgroep om zich te meten met de wereldtop’’, zegt Kwakkenbos. ,,De VS en Noorwegen kennen we wel een beetje van de eerdere ontmoetingen, maar China is voor ons een minder bekende tegenstander uit een andere voetbalcultuur.’’

Selectie Oranje O18: Ilham Abali (ADO Den Haag), Bodil van den Heuvel, Claire Dinkla, Iris Stiekema, Justine Brandau, Manique de Vette, Regina van Eijk, Samantha van Diemen (allen Ajax), Kim Everaerts (Borussia Mönchengladbach), Emmeke Henschen (De Foresters), Esmee Brugts (FC Binnenmaas), Ella Peddemors (FC Twente), Dana Foederer, Lobke Loonen, Maxime Snellenberg (allen PSV), Marit Auée, Nikita Tromp, Tess van Bentem (PEC Zwolle), Fenna Meijer, Jet van der Veen (SC Heerenveen).