Volledig scherm
Stefan Vellinga © eigen foto

E-Divisie: PEC klimt, GAE blijft hekkensluiter

In de E-divisie wacht online FIFA-speler Ian ter Schuur nog altijd op zijn eerste overwinning. De Deventenaar bezet na zeven speelronden met één punt de laatste plaats. Stefan Vellinga is na een moeizame start opgekrabbeld met PEC Zwolle.

Ter Schuur
De 22-jarige Ter Schuur pakte na drie opeenvolgende nederlagen zijn eerste punt tegen NEC (1-1). In de laatste drie competitieduels moest de fanatieke gamer en supporter van Go Ahead de punten aan ADO Den Haag, Roda JC en Vitesse laten. Met één punt uit de eerste zeven wedstrijden deelt Ter Schuur daardoor de laatste plaats met FC Twente.

Degradatiezone
Vellinga is met PEC de degradatiezone ontvlucht. De Zwolse e-sporter pakte in de laatste vier potjes FIFA die hij op de spelcomputer speelde zeven punten. De 23-jarige Vellinga won van Utrecht en NEC, speelde gelijk tegen Sparta en bleef met lege handen tegen AZ. PEC Zwolle is in de e-divisie geklommen naar de twaalfde plek.

De wedstrijden van FIFA 17-spelers Vellinga en Ter Schuur tegen andere eredivisionisten worden iedere vrijdagmiddag uitgezonden op Fox Sports.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoenoffer voor supporters PEC Zwolle: busrit en catering op kosten van Ajax

    Zoenoffer voor supporters PEC Zwolle: busrit en catering op kosten van Ajax

    Supporters van PEC Zwolle worden door de directie van Ajax getrakteerd op een gratis busreis met catering. Deze geste is bedoeld als genoegdoening voor de verplaatsing van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle naar woensdag 13 maart. ,,Het is niet meer dan een pleister op de wonde’’, verzucht Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle. ,,Wij zien liever dat de oorspronkelijke wedstrijddatum wordt hersteld.’’
  2. Jaap Stam vindt verplaatsing Ajax-PEC belachelijk: Topclub moet dit gemakkelijk kunnen bolwerken

    Jaap Stam vindt verplaat­sing Ajax-PEC belache­lijk: Topclub moet dit gemakke­lijk kunnen bolwerken

    Jaap Stam vindt dat de KNVB een belachelijk besluit heeft genomen met de verplaatsing van het eredivisieduel tussen Ajax en PEC Zwolle naar woensdag 13 maart, waardoor zijn selectie in een week tijd drie wedstrijden voor de kiezen krijgt. ,,Dat wij ons goed moeten kunnen voorbereiden, gaat iedereen aan voorbij. Een topclub als Ajax heeft het budget om hier rekening mee te houden.”