Volledig scherm
Stefan Vellinga © eigen foto

E-Divisie: PEC klimt, GAE blijft hekkensluiter

In de E-divisie wacht online FIFA-speler Ian ter Schuur nog altijd op zijn eerste overwinning. De Deventenaar bezet na zeven speelronden met één punt de laatste plaats. Stefan Vellinga is na een moeizame start opgekrabbeld met PEC Zwolle.

Ter Schuur
De 22-jarige Ter Schuur pakte na drie opeenvolgende nederlagen zijn eerste punt tegen NEC (1-1). In de laatste drie competitieduels moest de fanatieke gamer en supporter van Go Ahead de punten aan ADO Den Haag, Roda JC en Vitesse laten. Met één punt uit de eerste zeven wedstrijden deelt Ter Schuur daardoor de laatste plaats met FC Twente.

Degradatiezone
Vellinga is met PEC de degradatiezone ontvlucht. De Zwolse e-sporter pakte in de laatste vier potjes FIFA die hij op de spelcomputer speelde zeven punten. De 23-jarige Vellinga won van Utrecht en NEC, speelde gelijk tegen Sparta en bleef met lege handen tegen AZ. PEC Zwolle is in de e-divisie geklommen naar de twaalfde plek.

De wedstrijden van FIFA 17-spelers Vellinga en Ter Schuur tegen andere eredivisionisten worden iedere vrijdagmiddag uitgezonden op Fox Sports.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement