Volledig scherm
Tegen FC Twente behoorde Mike van Duinen al bij de wedstrijdselectie van PEC Zwolle. Invallen deed de aanvaller toen niet. © BSR Agency

Eerste minuten voor Van Duinen bij PEC: ‘Het moest eerst écht goed aanvoelen’

‘Geweldig’, noemde Mike van Duinen zijn eerste wedstrijdminuten voor PEC Zwolle van dit seizoen. De aanvaller (28) brak in de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje en speelde sindsdien geen duel meer, maar dinsdagmiddag maakte hij bij de beloften zijn rentree.

In de wedstrijd tegen Jong NEC (1-0 overwinning, doelpunt van Jarni Koorman) verscheen Van Duinen in de eerste helft binnen de lijnen. Zonder heel erg op te vallen droeg hij voor het eerst sinds 5 juli weer eens het wedstrijdshirt van PEC Zwolle. 

Quote

Het liefst begin ik nu ook zo snel mogelijk weer, maar het moet wel kunnen. Anders heb ik er niks aan en het team ook niet

Mike van Duinen

,,In het verleden ben ik vaker geblesseerd geweest en als jonge voetballer wil je koste wat kost zo snel mogelijk weer het veld op. Maar naarmate je ouder wordt, wil je dat het eerst écht volledig goed aanvoelt. Je wordt wijzer door de jaren heen. Het liefst begin ik nu ook zo snel mogelijk weer, maar het moet wel kunnen. Anders heb ik er niks aan en het team ook niet.”

Van Polen

Anderhalve week geleden zat Van Duinen in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-1) wel weer bij de wedstrijdselectie, maar bleef een invalbeurt uit. Toen zijn ploeggenoten vier dagen later in Duitsland oefenden tegen Bundesligaclub 1. FC Köln (0-0), bleef de Hagenees achter in Zwolle. Van Duinen voelde zich nog niet 100 procent klaar voor zijn rentree. In Duitsland kwam routinier Bram van Polen wél weer voor het eerst in actie na zijn schouderblessure. De verdediger speelde dinsdagmiddag evenals Van Duinen een helft mee tegen Jong NEC en is klaar voor een terugkeer in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht.

Van Duinen hoopt zaterdag óók bij de selectie te zitten voor het belangrijke thuisduel met Fortuna Sittard. ,,Als ik nu een helft kan spelen, dan ben ik er zaterdag gewoon bij. Hopelijk mag ik invallen, al is dat natuurlijk niet aan mij.”