Volledig scherm
Mike Willems en Quinten van den Heerik hebben de deal beklonken. © PEC Zwolle Media

Eerste profcontract Van den Heerik (17) bij PEC Zwolle

CONTRACTPEC Zwolle heeft aanvaller Quinten van den Heerik (17) vastgelegd. De spits uit Alkmaar tekent zijn eerste profcontract, tot en met de zomer van 2022.

Van den Heerik speelt dit seizoen voor het eerst bij PEC Zwolle. Hij belandde via Kolping Boys uit Alkmaar en DEM uit Beverwijk in de Zwolse voetbalacademie. Van den Heerik staat in de spits bij PEC Zwolle O19, de koploper van de eerste divisie. Hij trainde al mee met de eerste selectie en stond in de belangstelling van drie clubs uit de eredivisie

,,We zien in Van den Heerik een aanvallende versterking voor de toekomst en daarom bieden we Quinten nu ook een contract aan. Het is zaak voor hem om nog sterker te worden en zoveel ervaring als mogelijk op te doen bij het eerste en de beloften’’, zegt technisch manager Mike Willems.

Van den Heerik is blij met de geboden kans. ,,Het voelt als een beloning voor mijn harde werken de afgelopen periode. En hard werken zal ik zeker blijven doen, met als doel om in de toekomst voor het eerste elftal van PEC Zwolle uit te komen.”