Volledig scherm
Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging, is verguld met de komst van Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman. ,,Onder Stegeman zal de zweep er af en toe opgaan, maar dat kunnen we wel gebruiken.” © Pedro Sluiter

Eikelboom snapt dat komst Stegeman ‘aan andere kant van IJssel een bak zout in diepe wond is’

Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging van PEC, is content met het nieuwe technische hart van de Zwolse club, dat onder meer uit technisch manager Mike Willems en Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman zal gaan bestaan. ,,Als ik niet had geweten dat we met Stegeman bezig waren, zou ik ook van mijn stoel gevallen zijn.”

,,Het is een communicatief vaardige trainer die het bij Heracles fantastisch heeft gedaan. Hij trok de boel recht in Almelo en bereikte er zelfs Europees voetbal. Ook aan de andere kant van de IJssel heeft hij laten zien een goede trainer te zijn. Dat hij de nieuwe trainer van PEC wordt, kan mij dan ook wel bekoren. Onder Stegeman zal de zweep er af en toe opgaan, maar dat kunnen we vooral gezien een aantal uitwedstrijden die we het afgelopen seizoen gespeeld hebben, wel gebruiken. Hij is daarvoor natuurlijk ook afhankelijk van de middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Ik vind bijvoorbeeld dat er in elke linie wel een karakterjongen bij mag", stelt Eikelboom.

De voorzitter van de Supportersvereniging was al langer op de hoogte van de toenadering tot de trainer van aartsrivaal Go Ahead Eagles. ,,Als ik niet had geweten dat we met Stegeman bezig waren en het vandaag plots zou vernemen, zou ik net als anderen van mijn stoel gevallen zijn. Ik snap de gevoeligheid en de commotie wel, want dit is aan de andere kant van de IJssel een bak met zout in een diepe wond, nadat die club gisteren promotie misliep. Voor hen is dit na een prima jaar heel vervelend, maar voor ons mooi omdat Stegeman denk ik één van de betere trainers is die bij ons past.”

Willems

Stegeman zal met Mike Willems het nieuwe technische hart van PEC gaan vormen, nu Jaap Stam de nieuwe coach van Feyenoord wordt en technisch directeur Gerard Nijkamp op weg is naar het Amerikaanse FC Cincinnati. Ook de keuze voor Willems kwam voor veel supporters als een verrassing. Eikelboom spreekt van ‘een gewaagde aanstelling’, maar voorziet wel een match. ,,Ik denk dat het goed kan uitpakken. Ik ken Mike van jongs af aan en we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Hij kent de club, de opleiding en maakte ook al onderdeel uit van het technische team van PEC. Hij reist al jaren stad en land af voor de club en heeft zodoende een behoorlijk netwerk opgebouwd. Ik weet ook dat Mike een verbinder is, waardoor hij goed in de organisatie zal liggen. Gebrek aan ervaring? Ja, maar er zullen mensen zijn die hem wegwijs zullen maken waar dat nodig blijkt.”

Volledig scherm
,,John Stegeman is een communicatief vaardige trainer die bij Heracles de boel recht trok en zelfs Europees voetbal haalde", weet Freddy Eikelboom, preses van de supportersclub van PEC over de coach die zijn club wegtrekt bij rivaal Go Ahead Eagles. © BSR Agency