Etiënne Reijnen wacht nog op zijn eerste eredivisieminuten van 2020.
Volledig scherm
Etiënne Reijnen wacht nog op zijn eerste eredivisieminuten van 2020. © BSR Agency

Enkelklachten Reijnen niet ernstig: verdediger PEC snel terug op het veld

Etiënne Reijnen ontbrak maandag op het trainingsveld bij PEC Zwolle, maar is niet lang uit de roulatie. Trainer John Stegeman verwacht de verdediger, die dit kalenderjaar nog geen minuut speelde in de hoofdmacht, donderdag weer terug.

De Zwollenaar kampt met een lichte blessure aan zijn enkel en sloeg de training van maandag daarom over. Ook dinsdag verschijnt de 32-jarige Reijnen niet op het veld. De verwachting is dat de routinier over twee dagen weer met de groep kan meetrainen.

Reijnen wacht nog op zijn eerste speelminuten van 2020. De mandekker kwam al wel vijf keer in actie in het beloftenteam, maar staat bij de eerste elftal louter reserve. Zijn laatste eredivisiewedstrijd speelde hij op 30 augustus, toen PEC Zwolle met 1-3 bij FC Emmen won.

Sinds dat duel verbleef Reijnen vanwege een enkelblessure maanden in de lappenmand, ook omdat hij tijdens zijn revalidatie een terugslag kreeg. Vlak voor de winterstop, uit tegen PSV, keerde de ervaren kracht terug in de wedstrijdselectie. Daartoe behoorde hij ook alle competitiewedstrijden van 2020, maar tot een basisplaats of invalbeurt kwam het vooralsnog niet.