Sander van Looy tijdens zijn presentatie bij Falkenberg, de Zweedse eredivisionist waar hij 'gewoon' verder traint maar ook apart omkleedt, doucht en een lunchpakketje thuis naar binnen werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander van Looy tijdens zijn presentatie bij Falkenberg, de Zweedse eredivisionist waar hij 'gewoon' verder traint maar ook apart omkleedt, doucht en een lunchpakketje thuis naar binnen werkt. © Sander van Looy

Epenaar Sander van Looy traint gewoon door in ‘open’ Zweden: ‘Ik schrok toen ik in Nederland kwam’

Nederland beleeft al weken een intelligente lockdown, terwijl Zweden een 'open' land blijft. Ook in de voetbalwereld. Waar Epenaar Sander van Looy op het trainingsveld staat in Falkenberg, is de Zweed Adrian Edqvist aan huis gekluisterd in Deventer. Een tweeluik.

Sander van Looy vloog twee weken geleden onmiddellijk naar zijn familie in Epe toen hij - als gevolg van de coronauitbraak in Zweden - een weekje vakantie kreeg. ,,Onze kwartfinale in het bekertoernooi is verplaatst naar 16 mei. Twee weken later staat ons eerste competitieduel gepland. Toen het nog kon, gaf de trainer ons een weekje vrij."