Volledig scherm
Kippenvel in De Kuip: een schitterende actie met sterretjes als steun voor Tonny Vilhena na het overlijden van zijn moeder. © Pro Shots

Feyenoord geeft PEC Zwolle nauwelijks kans in De Kuip

ROTTERDAM - Het plan van PEC Zwolle-trainer Ron Jans om met vijf verdedigers de aanvalsdrang van Feyenoord onschadelijk te maken heeft zondag geen bevredigend resultaat opgeleverd (3-0).

Met Bart Schenkeveld, Dirk Marcellis, Ted van der Pavert, Bram van Polen en Calvin Verdonk (gehuurd van Feyenoord) lukte het aanvankelijk om de poorten gesloten te houden.

De Rotterdammers, koploper in de eredivisie, hadden vaker de bal, maar kwamen niet tot enorme kansen. Behoudens de minuut waarin Dirk Kuyt (redding Van der Hart) en Nicolai Jorgensen (van de lijn gehaald door Brama) gevaarlijk waren namens Feyenoord. Toch haalde PEC Zwolle niet ongeschonden de rust. Kuyt benutte zijn tweede mogelijkheid wél door een strakke voorzet van Jens Toornstra binnen te knikken.

Na rust werd verdediger Schenkeveld gewisseld voor aanvaller Ryan Thomas. PEC Zwolle werd brutaler en kreeg via Bram van Polen een goede kans op de gelijkmaker. De routinier knalde de bal in vrijstaande positie voorlangs het doel van Brad Jones. Uitgerekend in de fase waarin de Zwollenaren sterker werden, besliste Feyenoord de wedstrijd. Karim El Ahmadi haalde succesvol uit van grote afstand en zorgde voor 2-0. Toornstra deed dat niet veel later na: 3-0.

Feyenoord-PEC Zwolle 3-0 (1-0).
39. Dirk Kuijt 1-0, 71. Karim El Ahmadi 2-0, 76. Jens Toornstra 3-0.
Scheidsrechter: Higler.
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld (46. Thomas), Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Saymak (73. Brock-Madsen), Holla, Brama, Marinus (62. Achahbar); Menig.

Tweets over from:dennisarentsen since:2016-11-19

Volledig scherm
Feyenoord speler Dirk Kuyt scoort de 1-0 , PEC Zwolle keeper Mickey van der Hart (l) kijkt hoe hij in het doel beland © Pro Shots
Volledig scherm
Feyenoord speler Rick Karsdorp in duel met PEC Zwolle speler Calvin Verdonk © Pro Shots