Volledig scherm
Mike van Duinen liep in het uitduel met Heerenveen een enkelblessure op, waardoor hij in zijn geboortestad Den Haag mogelijk ontbreekt bij PEC Zwolle. ,,ADO is speciaal voor me. Die wedstrijd is bovendien vrijdag al. Elke dag gaat nu tellen voor me.” © BSR Agency

Geblesseerde Van Duinen vreest voor zijn wedstrijd van het jaar: ‘Elke dag gaat nu tellen’

Mike van Duinen sloot een voor hem aangename avond in mineur. De aanvaller van PEC Zwolle moest de strijd tegen Heerenveen (1-1) een kwartier voor tijd staken vanwege een enkelblessure en vreest daardoor de ontmoeting met zijn voormalige club ADO Den Haag vrijdag te moeten missen.

,,Die wedstrijd komt snel. ADO uit is voor mij altijd een speciale wedstrijd. De mensen zijn er nog steeds goed voor me. Die wedstrijd is bovendien vrijdag al, dus elke dag gaat nu tellen voor me. Ik hoop en denk dat er geen schade is. Ik ga uit van een verrekking. De enkel is dik nu, dus er valt nog weinig over te zeggen. Ik heb er twee tikken op gehad en kon niet meer verder”, stelde Van Duinen.

De eerste tik op het gewricht incasseerde hij kort na rust van directe tegenstander Jizz Hornkamp. ,,Hij viel er eerst op maar ik kon nog wel verder.” Dat was na de tweede klap op de enkel, een kwartier voor tijd, onmogelijk, zei de goed spelende Van Duinen, die strompelend de mixed-zone binnenliep. ,,Ik baal van de blessure, want ik draaide lekker. En dat geldt ook voor het team. Ik vond ons vandaag ook weer, op de tegengoal en een fase voor rust na, prima spelen. We zullen zien. Hopelijk valt het allemaal mee.”