Volledig scherm
PREMIUM
Rechtsback Gustavo Hamer was vrijdag de beste aanvaller van PEC Zwolle in het met 3-0 verloren uitduel bij Vitesse. © VI Images

Geen uitstraling, geen stootkracht en geen punten voor PEC Zwolle

VIDEOHet seizoen is amper begonnen of PEC Zwolle, dat op het punt staat Mustafa Saymak (26) terug te halen, heeft al een groot probleem: de hekkensluiter boezemt nog op geen enkele manier angst in. Een analyse.

Trainer John Stegeman stelde donderdag tijdens het perspraatje dat PEC Zwolle wel meer meedogenloze spelers als nieuwkomer Thomas Bruns kon gebruiken. ,,Het zit ook in je hoofd. Wil je lijden en pijn hebben? Dit team heeft behoefte aan meer gifkikkers.” Wat de coach daarmee bedoelde, liet Etiënne Reijnen dertig uur later zien. Bij een voorzet hield de aanvoerder zijn hoofd in, waarna hij onbewust de kopbal van Vitessenaar Bryan Linssen blokte met zijn arm, op een plek waar deze niet hoorde te zijn. Penalty. In de herkansing benut door Tim Matavz. ,,Je moet gewoon met je mooie hoofdje naar de bal”, verweet Stegeman zijn te lieve aanvoerder.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.