Volledig scherm
Bram van Polen lijkt na 60 pijnvrije minuten met Jong PEC tegen Jong Willem II klaar voor zijn officiële rentree in de eredivisie. © BSR Agency

Geslaagde rentree captain Van Polen bij winnende start beloften in kampioenspoule

Bram van Polen heeft voor het eerst in twee maanden weer een wedstrijd gespeeld voor PEC Zwolle. De aanvoerder is hersteld van een enkelblessure en deed een uur mee in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd van de beloften tegen Jong Willem II.

Daarmee kende Jong PEC Zwolle, voor wie Stef Kaptein zich na een klein uur spelen tot matchwinner kroonde, een geslaagd begin van de kampioenspoule. Van Polen had zijn eigen zege. De captain beleefde in het beloftenduel een geslaagde rentree omdat hij een uur lang pijnvrij meedeed, nadat hij de afgelopen twee maanden herstelde van een enkelblessure.

Dat kwetsuur liep Van Polen op in zijn enige eredivisieoptreden van het seizoen, tegen Fortuna Sittard in november. Daarvoor herstelde de verdediger van een schouderoperatie, die in de voorbereiding op het voetbalseizoen noodzakelijk bleek.

Wedstrijdritme

Van Polen, die tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje eerder deze maand een deel van de groepstraining hervatte, zat vrijdag al bij de wedstrijdselectie van PEC tegen Utrecht. De kans op speeltijd was minimaal, aangezien Van Polen nog wedstrijdritme miste. Mogelijk maakt de routinier tegen Willem II zijn officiële comeback voor de Zwolse degradatiekandidaat.

Naast Van Polen deed ook Etiënne Reijnen mee met Jong PEC Zwolle tegen de beloften van Willem II. De ervaren laatste man is eveneens hersteld van een hardnekkige enkelblessure deed de hele wedstrijd mee. Ook Thomas Bruns, die mag vertrekken bij de eredivisionist, droeg bij aan de eerste competitiezege in de kampioenspoule voor de beloften van PEC.