Gustavo Hamer.
Volledig scherm
Gustavo Hamer. © BSR Agency

Hamer baalt van blessure en nieuwe nederlaag: ‘Ik moest verstandig zijn’

PEC ZwolleHet liefst was Gustavo Hamer na 33 minuten voetballen niet naar de kant gegaan. Maar, zo erkende de geblesseerde rechtsback zaterdag na het verlies bij SC Heerenveen (1-0): ,,Het bleek een goede keuze.” Morgen hoopt Hamer meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van zijn kwetsuur.

,,Ik wilde zelf nog doorgaan, maar je moet ook verstandig zijn en in het teambelang denken”, zei Hamer, die last had van zijn bovenbeen. ,,Als ik op 40 procent voetbal, benadeel ik de ploeg. De keuze om eruit te gaan, is de goede geweest. Het wordt kouder, mijn lichaam moet daar ook aan wennen.”

Voor de wedstrijd was de hamstring van Hamer al wat stijfjes, maar hij kon gewoon in actie komen. Tot de 33ste minuut, toen bleek dat hij toch niet verder kon. Hamer: ,,We weten nog niet precies wat het is, dat gaan we morgen even testen. Als dat goed is, hoeven we geen scan te maken. Anders wel.”

Met de interlandperiode voor de deur kan Hamer zijn rust pakken. De back erkende dat die fase ‘op een goed moment komt’, zeker na de derde verliespartij op rij. Na FC Groningen en PSV was zaterdag ook SC Heerenveen te sterk, zonder dat PEC zelf tot scoren kwam en überhaupt veel kansen creëerde. ,,We staan er niet gunstig voor. Naar boven kijken is nu niet belangrijk. Wij moeten vooral naar beneden kijken. We spelen niet slecht, maar het gaat om het resultaat. Na de interlands spelen we thuis tegen ADO Den Haag. We moeten zorgen dat we dan niet de vierde nederlaag op rij lijden.”