Volledig scherm
Gustavo Hamer in duel met Ajacied Nicolas Tagliafico. © BSR Agency

Hamer zag geloof terugkeren bij PEC: ‘Maar de scheids had me van het veld kunnen sturen’

Toen David Neres zijn ploeg Ajax na twintig minuten op 0-3 schoot, was Gustavo Hamer bang dat het ‘0-4, 0-5, 0-6' ging worden. Maar mede dankzij een goal van de PEC Zwolle-middenvelder bleef die afstraffing uit. Het bleef bij 2-4.

,,We begonnen echt heel slap, waardoor het snel 0-3 was. Echt zonde. Want na rust had ik het gevoel dat het eerder 3-3 dan 2-4 ging worden. We hadden het geloof in een stunt, maar die eerste twintig minuten zal ik het meest onthouden”, zei Hamer na de nederlaag tegen de landskampioen.

Geloof terug

De middenvelder nam zelf het voortouw in de inhaalrace door na 35 minuten voor 1-3 te tekenen. Hij profiteerde van een fout van Edson Alvarez en passeerde doelman André Onana. ,,Ik had al het gevoel dat hij die bal niet goed ging aannemen en dat er wat te halen was”, bekende Hamer. ,,Na dat doelpunt zag je dat het geloof ineens terugkwam. We gingen hoger drukzetten. En na de 2-3 dacht ik helemaal: hier valt wat te halen.”

De vraag is wel: had Hamer op dat moment nog op het veld mogen staan? In de eerste helft, al na acht minuten, kreeg hij slechts geel na een grove charge op Lisandro Martinez. De videoscheidsrechter greep niet in. ,,Ik was te laat”, gaf Hamer toe. ,,Het was heel ongelukkig. Ja, ze hadden me eraf kunnen sturen. Het was geen ‘bewussie’ en niet de bedoeling om hem neer te schoppen.”