Volledig scherm
Heraclied Silvester van der Water schiet de 2-0 binnen tegen PEC Zwolle, dat ook nog een derde treffer incasseert en bij de provinciegenoot vrij kansloos onderuit gaat. © BSR Agency
4
EINDE
0
  • Lennart Czyborra 17'
  • Silvester van der Water 65'
  • Mauro Júnior 80'
  • Joey Konings 90'+1'

Heracles droogt PEC Zwolle af bij terugkeer Stegeman in Almelo

liveJohn Stegeman wilde bij zijn terugkeer in Almelo maar één ding: winnen. De trainer van PEC Zwolle slaagde daar zaterdagavond niet in, want zijn oude club Heracles greep de volle buit (4-0).

Dit seizoen pakte PEC Zwolle in totaal tien punten en in al die wedstrijden moest de ploeg zich eerst terugknokken van een achterstand. Geen enkele eredivisieclub hengelde op die manier meer punten binnen dan de Zwollenaren. Geen man overboord dus, dachten de uitsupporters zaterdag in Almelo, kort nadat Lennart Czyborra thuisclub Heracles uit het niets op voorsprong had geschoten.

Kans Paal

Toch bleek PEC deze keer niet in staat tot een comeback die punten opleverde, zoals dat vorige week tegen ADO Den Haag nog wel lukte (van 0-1 naar 3-1). De kansjes waren er wel, zeker. De grootste was voor Kenneth Paal, vlak na rust, tot twee keer toe. Na een goede voorzet van Iliass Bel Hassani had de linksback de bal voor het binnenschieten, maar hij stuitte eerst op de keeper en daarna op een verdediger. Aan de andere kant had PEC, dat best aardig voetbalde, ook zomaar met een 3-0 achterstand kunnen rusten als de aanvallers van Heracles iets preciezer waren geweest in de afwerking. Alsof keeper Xavier Mous een magneet in zijn handschoen had gestopt.

Na die dikke kans van Paal was het gedaan met de serieuze Zwolse aanvalsdrang en maakte Heracles niet veel later 2-0. Silvester van der Water profiteerde van matig verdedigen en schoof de bal langs Mous. Na de 3-0 van Mauro Junior, tien minuten voor tijd, en de 4-0 van Joey Konings in blessuretijd was de wedstrijd gespeeld en wist Stegeman (van 2014-2018 trainer van Heracles) dat hij bij zijn terugkeer in Almelo definitief puntloos ging blijven. 

Heracles Almelo-PEC Zwolle 4-0 (1-0). 17. Czyborra 1-0, 66. Van der Water 2-0, 80. Mauro Junior 3-0, 90+2. Konings 4-0.

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Bajselmani (70. Thy), Lachman, Nakayama, Paal; Hamer, Clement, Bel Hassani; Saymak (20. Bruns), Ghoochannejhad, Van Crooij.