Volledig scherm
© ANP

Herstel Mokhtar gaat goede kant op

ZWOLLE - Het herstel van Youness Mokhtar verloopt voorspoedig. De aanvaller van PEC Zwolle heeft zijn eerste buitensessies weer achter de rug op het Zwolse trainingsveld.

Mokhtar raakte drie weken geleden tegen Go Ahead Eagles al na een kleine twintig minuten geblesseerd aan de lies. Uit een echo bleek begin november dat er een scheurtje in de spier zat. Voor de blessure staat een hersteltijd van zeker een maand. ,,Ik ben nu drie weken onderweg, het gaat de goede kant op’’, aldus Mokhtar.

Over de wedstrijd van komende zaterdag tegen FC Groningen maakt de clubtopscorer zich geen illusies. En ook het duel met Vitesse op 3 december komt waarschijnlijk nog te vroeg. ,,Met de medische staf bekijk ik de blessure van week tot week, maar ik neem mijn tijd’’, verklaarde Mokhtar. ,,Ik doe al wel wat explosief werk op het veld, maar dan heb ik nog steeds pijn in de lies. Een terugkeer ga ik nu niet overhaasten.’’

Ook Stef Nijland ontbreekt nog in de Zwolse aanval. De oud-speler van FC Groningen en PSV kampt met een hamstringblessure en keert pas na de winterstop terug bij PEC Zwolle.