Volledig scherm
Martin van 't Ende (links) duelleert met Younes Namli. © Wilbert Bijzitter

Hoofdklasser Staphorst laat dramatisch PEC ontsnappen

Met pijn en moeite heeft PEC Zwolle de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Staphorst, een club met een mooie bekerhistorie, maakte het de ploeg van trainer John van 't Schip bijzonder lastig (0-1).

Het enige doelpunt werd al na acht minuten gemaakt door Vito van Crooij. De aanvaller zag zijn schot van richting veranderd worden, de bal viel binnen achter doelman Tom Holleboom. Staphorst raakte niet van slag en kreeg na een half uur zelfs dé kans op 1-1. Mickey van der Hart redde op de inzet van Mike Reuvers, die later nog een paar keer gevaarlijk opdook in de vijandelijke zestien.

Na rust ging Staphorst, met opgestroopte mouwen, op jacht naar de gelijkmaker. Die zou op dat moment niet eens onverdiend zijn geweest. Dat lukte niet en PEC Zwolle won, net als afgelopen zondag bij FC Emmen, met pijn en moeite (0-1).

Later meer!

Staphorst-PEC Zwolle 0-1 (0-1). 8. Vito van Crooij 0-1.

Opstelling Staphorst: Holleboom; Kroes, Gerlofs, Koster, Crediet; Van 't Ende, Veldmate, Mijnheer (85. Luchtenberg); Reuvers, Brakke, Ter Avest (77. Schra).

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue (46. Paal), Lam (46. Scamacca), Lachman, Van Polen; Dekker, Leemans, Flemming (61. Genreau); Namli, Van Duinen, Van Crooij.