Volledig scherm
Verdriet bij Babiche Roof van PEC Zwolle nadat de ploeg in de bekerfinale verloor van Ajax. De Amsterdammers maakten in de laatste minuut van de blessuretijd het winnende doelpunt. © BSR Agency

In de allerlaatste seconde gaat het mis: vrouwen PEC Zwolle grijpen naast de beker

bekerfinaleDoor een doelpunt in de allerlaatste seconde zien de vrouwen van PEC Zwolle de unieke kans op een hoofdprijs als sneeuw voor de zon verdwijnen. In het stadion van Excelsior is Ajax zaterdagavond nipt te sterk in de bekerfinale: 2-1.

Voor Ajax is het spelen van de bekerfinale de normaalste zaak van de wereld, de Amsterdamse vrouwen verschijnen er voor de zesde keer op rij. PEC debuteert juist in de eindstrijd, een unicum in de historie van de Zwolse vrouwentak.

Zenuwen zullen er ongetwijfeld zijn geweest bij de speelsters van PEC, maar daar laten ze in de beginfase weinig van merken. De 1-0, al na zes minuten, is de opsteker die de ploeg van coach Wim van der Wal goed kan gebruiken. Leonie Vliek ontsnapt aan de rechterkant van het veld, geeft de bal gevaarlijk voor, waarna Maxime Bennink alleen nog maar het laatste tikje hoeft te geven: 1-0.

Lang kan PEC Zwolle niet van de voorsprong genieten. Na een gevaarlijke dieptebal tekent Linda Bakker namens Ajax voor de rappe gelijkmaker: 1-1.

Opgelegde kansen

Omdat Vanity Lewerissa (Ajax) de bal tegen de lat schiet en PEC Zwolle via Bennink en Yvette van Daelen vlak voor rust twee opgelegde kansen mist, blijft die stand lang op het scorebord staan.

Volledig scherm
Ajax viert de 2-1 en weet dan wel zeker dat het PEC Zwolle heeft verslagen. © BSR Agency

Vijf minuten voor tijd krijgt Ajax via Eshly Bakker een opgelegde kans om dat extra half uur te voorkomen, maar keepster Nienke Olthof redt voortreffelijk.

Een verlenging lijkt onvermijdelijk. Toch gaat het nog volledig mis voor PEC Zwolle, in blessuretijd. Een laatste corner voor Ajax blijkt fataal, met Lewerissa als afmaker: 2-1. De dennenappel gaat, net als bij de mannen, mee naar Amsterdam. De vrouwen van PEC storten massaal ter aarde.

PEC Zwolle-Ajax 2-1 (1-1). 6. Bennink 1-0, 11. Bakker 1-1, 90+3. Lewerissa 2-1.

Opstelling: Olthof, Murphy, Van Koot, Smid, Niens, Asbroek, Tiemens, Roof, Bennink (78. Francis Vliek), Van Daelen (61. Doejaaren), Leonie Vliek (82. Theunissen).

Volledig scherm
Maxime Bennink viert de 1-0 met Yvette van Daelen. © BSR Agency
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)