Volledig scherm
Maxime Bennink hielp PEC Zwolle met haar doelpunt weer in de wedstrijd. © Pedro Sluiter Foto

Inhaalrace levert PEC Zwolle Vrouwen punt op

VROUWENVOETBALWie in de rust van PEC Zwolle Vrouwen tegen ADO Den Haag (0-3) beweerde dat de thuisploeg met de gedachten al bij de bekerfinale zat, had vrijdag ongetwijfeld veel instemming gekregen. Maar zie daar, de Zwolse vrouwen rechten in de tweede helft de rug: 3-3. ,,Dit was wel het maximale”, aldus spits Yvette van Daelen.

Met het puntje schieten beide ploegen niets op, want een rol spelen ze allang niet meer in de strijd om de titel. Maar het moet PEC Zwolle deugd doen, dat het zich zo terug knokte in de wedstijd.

Beide teams stonden een week na hun halve bekerfinaleduel weer tegenover elkaar. En wat beide teams toen in 120 minuten niet lukte, lukte voor rust ADO Den Haag wel: scoren. Chasity Grant en Taylor Ziemer (twee) troffen doel en leken de Haagse vrouwen aan een ruime zege te helpen. PEC was alleen gevaarlijk via Van Daelen. ,,Het was erg slordig van ons voor rust. In de tweede helft maakten we betere keuzes en gingen we er vol voor. Met zo’n comeback kunnen we wel tevreden zijn.”

In de tweede helft wisselde PEC-trainer Van der Wal aanvallend en dat had meteen resultaat, want Maxime Bennink scoorde in de korte hoek. Vervolgens nam Babiche Roof haar ploeg aan de hand met twee doelpunten. Daardoor staat ze nu op zeventien competitietreffers. Beide ploegen misten de kansen om de wedstrijd te beslissen. In de stand veranderde er daardoor niets: PEC sluit de rij in de kampioenspoule.

Vrouwen, eredivisie, kampioensgroep: PEC Zwolle Vrouwen-ADO Den Haag 3-3 (0-3). 17. Chasity Grant 0-1, 36. Taylor Ziemer 0-2, 39. Ziemer 0-3, 49. Maxime Bennink 1-3, 68. Babiche Roof 2-3, 79. Roof 3-3.