Volledig scherm
Darryl Lachman liep als invaller met Curaçao een halve finale-plek in de Nations League mis. Tien Costa Ricanen kregen de ploeg van bondscoach Remko Bicentini in de slotfase op de knieën. © Getty Images

Invaller Lachman loopt met Curaçao halve finale Nations League mis

VIDEODarryl Lachman en Curaçao lijken een nieuwe stunt te hebben laten glippen in de Nations League. De verdediger van PEC Zwolle kon donderdagavond als invaller niet voorkomen dat Costa Rica laat met de overwinning (2-1) en - hoogstwaarschijnlijk - het ticket voor de halve finale van de Nations League aan de haal ging.

Lachman kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen bij een 1-1 tussenstand, even nadat Costa Rica in ondertal verder moest door een rode kaart voor Ricardo Blanco. De sterkere thuisploeg, die genoeg had aan een remise, stevende daarmee af op groepswinst.

Toch ging het vijf minuten voor tijd mis toen Francisco Calvo de winnende treffer binnen kon koppen. Curaçao was in Willemstad al vroeg op achterstand gekomen nadat Johan Venegas een door doelman Eloy Room veroorzaakte penalty benutte. Rangelo Janga maakte al koppend nog wel onmiddellijk gelijk.

Dat lukte na de tweede Costa Ricaanse treffer niet meer, waardoor Curaçao afhankelijk is geworden van Haïti. Als de hekkensluiter in de groep de nieuwe koploper verslaat later deze week, eindigen de drie landen gelijk en volgen er beslissingsduels.

Curaçao baarde eerder dit jaar opzien door beslag te leggen op de King's Cup en tijdens de eerste deelname aan de Gold Cup door te stoten naar de kwartfinale. De opmars lijkt dus te zijn gestuit door Costa Rica, met doelman Keylor Navas (Paris St. Germain) in de gelederen.

Lachman sluit maandag weer aan bij PEC Zwolle, dat ook Yuta Nakayama en Thomas Lam deze week afstond voor interlands. Nakayama ging donderdag met 1-0 onderuit met Japan O22 tegen Sanfrecce Hiroshima, subtopper in zijn vaderland. Thomas Lam kan geschiedenis schrijven. Een zege op Liechtenstein brengt de mandekker en Finland voor het eerst op een EK.