Jaap Stam stelde eerder dat de prestatiecultuur in Amerika hem past. Dat zal de komende 1,5 jaar moeten blijken nu de coach uit Kampen zijn toekomst heeft verbonden aan FC Cincinnati.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Stam stelde eerder dat de prestatiecultuur in Amerika hem past. Dat zal de komende 1,5 jaar moeten blijken nu de coach uit Kampen zijn toekomst heeft verbonden aan FC Cincinnati. © BSR Agency

Jaap Stam heeft met - maanden vertraging - gekoesterde avontuur in VS te pakken

STAM NAAR AMERIKAJaap Stam gaat aan de slag in Amerika. De overgang van de Kamper coach naar FC Cincinnati staat al langer in de steigers en zal worden afgerond als Stam toestemming krijgt om naar de Verenigde Staten af te reizen. In Cincinnati wordt Stam, die voor 1,5 jaar gaat tekenen, herenigd met assistent-trainer Saïd Bakkati.

De 47-jarige Stam had medio maart zijn koffers al ingepakt voor een afrondend gesprek met de eigenaar van FC Cincinnati en een rondleiding door de accommodatie en stad van de MLS-club. Daar stak de Amerikaanse president Donald Trump met een reisverbod vanwege de uitbraak van het coronavirus echter een stokje voor.