PEC Zwolle heeft Jaap Stam, sinds zijn ontslag bij Reading werkloos, in het vizier als opvolger van Van 't Schip.
Volledig scherm
PEC Zwolle heeft Jaap Stam, sinds zijn ontslag bij Reading werkloos, in het vizier als opvolger van Van 't Schip. © Action Images via Reuters

‘Jaap Stam is een interessante kandidaat en De Gunst blijft assistent’

PEC Zwolle heeft Jaap Stam nog niet benaderd, maar de oud-speler en assistent-trainer is volgens voorzitter Adriaan Visser wel een ‘interessante kandidaat’ om het stokje van de woensdag ontslagen John van 't Schip in het nieuwe jaar over te nemen.

,,Jaap kent de club en heeft in Engeland een brok ervaring opgedaan. Dat is dus wel een potentieel interessante kandidaat”, aldus de preses, die naar eigen zeggen niet van de dubbele agenda’s is. ,,We hebben bewust niemand benaderd, omdat ik vind dat je dan niet meer eerlijk in het proces met de huidige trainer zit. En als ik ergens een hekel aan heb, zijn het wel dubbele agenda’s.”

Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp lieten woensdagmiddag na het voortijdige afscheid van trainer Van 't Schip weten dat het de bedoeling is dat assistent-trainer Gert Peter de Gunst slechts één wedstrijd - vrijdag tegen VVV - als interim-coach zal fungeren. De club hoopt de komende twee weken een nieuwe trainer aan te stellen, waardoor De Gunst vanaf het trainingskamp in Spanje op 3 januari weer zijn oude rol als assistent kan innemen.

Valkanis

De Gunst neemt in Venlo de honneurs waar met beloftentrainer Mark Looms. Onduidelijk is nog of de assistent-trainer Michael Valkanis zich loyaal verklaart aan Van ‘t Schip of de rest van het seizoen onderdeel blijft uitmaken van de technische staf van PEC Zwolle. Daarover gaat Nijkamp woensdagmiddag met hem in gesprek. Valkanis werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Dwight Lodeweges na een tip van Van ‘t Schip, die bij Melbourne City met de Australiër samenwerkte.