Volledig scherm
Ron Jans juicht na een doelpunt van PEC © ANP

Jans: hoogste winstpercentage ooit met PEC Zwolle

MIJAS – Ron Jans gaat de geschiedenis in als de meest succesvolle trainer van PEC Zwolle. Natuurlijk waren er de grote prijzen, maar ook de feiten spreken voor zich. Jans won 35 procent van zijn 119 eredivisieduels, het hoogste winstpercentage ooit van een PEC Zwolle-trainer.

Jans zat ook de meeste wedstrijden op de bank bij PEC Zwolle. Hij coachte zijn ploeg in totaal 142 keer. Op 20 april 2014 was Jans de eerste trainer ooit die met PEC Zwolle een prijs pakte op het hoogste niveau van Nederland (KNVB Beker). Op 3 augustus 2014 won PEC ook voor het eerst de Johan Cruijff Schaal onder leiding van Jans.

Tussen april en september 2015 bleef PEC Zwolle onder leiding van Jans ongeslagen in negen opeenvolgende eredivisieduels, de langste ongeslagen reeks voor PEC Zwolle in de Eredivisie ooit. De Blauwvingers wonnen in de clubgeschiedenis vijf keer een wedstrijd met vijf doelpunten verschil op het hoogste voetbalpodium. Vier keer zat Jans als eindverantwoordelijke op de bank (Cor Brom ook één keer).

Onder leiding van Jans speelde PEC Zwolle het beste en het op één na beste eredivisieseizoen in de clubhistorie: 2014/2015 (53 punten) en 2015/2016 (48 punten).