Volledig scherm
PREMIUM
John Stegeman houdt de gemoederen in Deventer en Zwolle flink bezig met zijn gevoelige overstap van Go Ahead Eagles naar PEC. © BSR Agency

John Stegeman: Paria in Deventer, verlosser in Zwolle

Een jaar nadat John Stegeman (42) bij Go Ahead Eagles een rood-geel hart claimde te hebben, kwam de trainer rond met aartsrivaal PEC. Vlak voor de finale tegen RKC. Over hoogverraad in Deventer en een Zwolse zoektocht die het wachten waard was.

Adelaarshorst. Woensdag 13.31 uur. De mokerslag van dinsdagavond, toen promotie naar de eredivisie op een haar na werd misgelopen tegen RKC (4-5), is amper verwerkt of Go Ahead Eagles krijgt nog een vernietigende dreun te verwerken. Als het vertrek van trainer John Stegeman naar aartsvijand PEC Zwolle wereldkundig is gemaakt, klonteren groepjes supporters samen. Ongeloof, verbijstering en woede strijden om voorrang in Deventer.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.