Volledig scherm
© Rens Hulman / BSR Agency

Kan John Stegeman bij PEC blijven na zijn dronkenmansrit? ‘Onhoudbare situatie voor hem’

Kan John Stegeman aanblijven bij PEC Zwolle? Die vraag rijst na zijn dronkenmansrit afgelopen donderdag in Apeldoorn. De meningen lijken verdeeld. ‘Ik vind een fout in zo’n situatie wel een beetje zacht uitgedrukt. Als je met zoveel drank op achter het stuur stapt bega je gewoon een misdaad.’

Rond het middaguur is de helft van de stemmers het eens met elkaar: PEC Zwolle moet afscheid nemen van John Stegeman. De Epenaar stapte vrijdagochtend niet in een taxi terug naar huis en koos ook niet voor een overnachting in het aan zijn kantoor klevende hotel. De trainer van PEC stapte na een oefenduel in het Duitse Bielefeld en na bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd in de Zwolse binnenstad met een aantal collega’s, beschonken in zijn leaseauto van de club.

Hoewel verder niemand bij het daaropvolgende ongeval betrokken was, zullen de gevolgen voor de coach hoe dan ook groot zijn. Fritz Korbach kon er in zijn periode nog vrij ongeschonden mee weg komen, maar in een tijd waarin leedvermaak op social media zich onmiddellijk verspreidt, wordt een trainer voor de rest van zijn loopbaan getekend.

Onhoudbare situatie

‘Ik vind een fout in zo’n situatie wel een beetje zacht uitgedrukt. Als je met zoveel drank op achter het stuur stapt bega je gewoon een misdaad. Drinken is niet rijden’, reageert Emmy Grootoonk  op Facebook.  ‘Onhoudbare situatie voor hem. Nu al benieuwd hoe hij ontvangen wordt in andere stadions. Er zullen leuke liedjes gezongen worden voor hem’, schrijft Jan Jansen op Facebook. 

Bijna een derde vindt dat Stegeman een tweede kans verdient. Zo ook Erik Frints. ‘Hij zal er van leren. Iedereen maakt fouten. Hij verdient de kans om zichzelf te bewijzen dat hij er van heeft geleerd’, schrijft hij op Facebook. Nog eens 16 procent vindt dat dat Stegeman zelf moet kiezen of hij blijft of vertrekt. 

Wat vind jij? Stem op onze poll

Poll

Kan John Stegeman aanblijven bij PEC Zwolle na zijn dronkenmansrit?

  • Ja, iedereen verdient een tweede kans (36%)
  • Hij moet zelf beslissen of hij aanblijft of vertrekt (15%)
  • Nee, PEC moet afscheid nemen van Stegeman (49%)
5708 stemmen
  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”