Volledig scherm
De wedstrijd van Iliass Bel Hassani duurde zondag amper 20 minuten. © BSR Agency

Kansen zat voor verliezend PEC, maar wéér geen goal in De Kuip

PEC scoort al jaren niet meer in De Kuip in eredivisieverband. Ook zondag bleef die gewenste treffer bij Feyenoord uit. En dat was toch wel opmerkelijk te noemen, gezien de opleving na rust (1-0).

Wat een verschil zeg, die eerste en tweede helft van PEC Zwolle in De Kuip. Voor rust werd de ploeg van coach John Stegeman bij vlagen van het kastje naar de muur getikt, met kansen op meer dan één doelpunt. Na de pauze was het juist wachten op de goal van PEC.

Het overkwam PEC al veel vaker dit seizoen, die enorme wisselvalligheid. Bij Vitesse, in Enschede, thuis tegen Ajax. Twee gezichten in één wedstrijd. Ook zondag in De Kuip, het stadion waar PEC zelden een goed resultaat behaalt, was dat het geval.

In de eerste helft, waarin PEC noodgedwongen moest wisselen na de blessure van Iliass Bel Hassani, was het simpelweg wachten op de 1-0 na kansen voor Sinisterra, Jorgensen (over voor open doel), Berghuis en Botteghin. De Zwolse club mocht zich gelukkig prijzen dat Feyenoorder Berghuis pas in minuut 23 succesvol de trekker overhaalde. Kansloos, dat was het.

Blik naar voren

Maar dan die tweede helft. Alsof PEC een flinke dosis lef geïnjecteerd had gekregen, zo speelden de bezoekers na rust. Vol branie, met de blik naar voren. Het geloof in de eerste Zwolse eredivisietreffer in De Kuip sinds 2004 (!) steeg ineens volop. Kansen waren er zat voor Lennart Thy, Vito van Crooij, Dennis Johnsen en invaller Dean Huiberts, maar wonder boven wonder scoorden ze niet.

Ook het inbrengen van Mike van Duinen, die zijn eerste eredivisieminuten maakte na maandenlang blessureleed, kon niks veranderen aan de 1-0 achterstand. En zo verliet PEC Zwolle De Kuip wederom zonder treffer, wetende dat dit deze editie makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Feyenoord-PEC Zwolle 1-0 (1-0). 23. Berghuis 1-0.

Opstelling: Zetterer; Hamer, Lachman, Lam, Van Wermeskerken; Dekker, Clement (86. Van Duinen), Bel Hassani (19. Huiberts); Van Crooij, Thy, Johnsen.