Thanasis Karagounis gaat in Griekenland voetballen.
Volledig scherm
Thanasis Karagounis gaat in Griekenland voetballen. © ANP Pro Shots

Karagounis hoopt in Griekenland op nieuw voetbalgeluk

Thanasis Karagounis heeft een nieuwe club gevonden. De vleugelaanvaller (26), wiens contract bij PEC Zwolle deze zomer afliep, gaat in zijn vaderland aan de slag bij PAS Lamia 1964.

De Griek kende ongelukkige jaren bij PEC, met veel blessureleed (kruisband) en een rol op het tweede plan. Sinds zijn komst naar Zwolle speelde Karagounis slechts 26 duels in de hoofdmacht.

In de winterstop werkte Karagounis nog een stage af bij de Poolse club Korona Kielce, maar kwam niet in aanmerking voor een contract. Het afgelopen seizoen speelde de aanvaller slechts één wedstrijd in het eerste elftal, uit tegen Vitesse, toen hij vlak voor tijd mocht invallen. Verder moest Karagounis het doen met wedstrijden in het tweede elftal.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”