Volledig scherm
Diederik Boer (tweede rechts) greep met Ajax als reservedoelman naast winst in de Europa League dit seizoen. © ANP Pro Shots

Keeper Boer op weg terug naar PEC Zwolle

Diederik Boer is dicht bij een akkoord over een terugkeer naar PEC Zwolle. De 36-jarige goalie staat nu nog onder de lat bij Ajax, waar zijn contract deze zomer afloopt. PEC Zwolle kan Boer transfervrij aan zich binden.

De broers Harold en René Eijkelkamp, zaakwaarnemers van Diederik Boer, zaten maandagmiddag om de tafel met de technische leiding van PEC Zwolle. Beide partijen hebben de intentie om er op korte termijn samen uit te komen. Overigens is er nog een kaper op de kust voor PEC Zwolle. Ook FC Groningen is nog steeds in de markt voor de geroutineerde keeper, die in 2014 de overstap maakte naar Ajax waarvoor hij twee eredivisieduels in actie kwam. 

Daarvoor keepte Boer tien seizoenen in de Zwolse hoofdmacht. Bij PEC Zwolle kan Boer een contract tekenen voor twee seizoenen. Daarnaast wordt er gezocht naar mogelijkheden om hem in een andere functie te behouden voor de eredivisieclub.