Volledig scherm
PREMIUM
John Stegeman geniet vooralsnog het vertrouwen van de clubleiding van PEC Zwolle, maar kan hij zich de komende week nog drie nederlagen permitteren? © Orange pictures/Marcel ter Bals

Kelderkraker van jewelste voor PEC Zwolle en trainer John Stegeman

VIDEOOm naderend onheil met zekerheid af te wenden, heeft trainer John Stegeman in de laatste, volle voetbalweek van 2019 resultaat nodig bij PEC Zwolle. Vier vragen en vier antwoorden voor de degradatieclash met VVV (vanavond, 19.45 uur).

Waarom is de wedstrijd tegen VVV zo belangrijk?

Quote

Een negende verliespar­tij in elf competitie­du­els betekent dat PEC waarschijn­lijk met 13 punten de winterstop inluidt en na het kerstdiner automa­tisch is veroor­deeld tot een sterke inhaalrace.

Simpelweg omdat PEC bij een nederlaag flink uit koers raakt voor handhaving. Een negende verliespartij in elf competitieduels betekent dat de Zwolse club, die het jaar besluit bij topclub PSV, waarschijnlijk met 13 punten de winterstop inluidt. Wetende dat laagvliegers 34 punten als ijkpunt hanteren voor een verlenging van de eredivisiestatus, betekent dat dat PEC na het kerstdiner automatisch is veroordeeld tot een sterke inhaalrace.