Volledig scherm
Kenneth Paal gaat tot medio 2022 tekenen bij PEC Zwolle. © BSR Agency

Kenneth Paal zet na zijn vakantie krabbel onder driejarige verbintenis bij PEC Zwolle

Kenneth Paal wordt definitief speler van PEC Zwolle. Die club heeft na het eerdere akkoord met PSV nu ook een deal tot medio 2022 met de 21-jarige huurling te pakken, meldt het op haar website.

Hoewel de krabbels nog altijd niet zijn gezet, is zijn overgang van PSV naar PEC in kannen en kruiken. Nadat de clubs veel eerder al een akkoord bereikten over een transfersom die naar verluidt zo'n 350.000 euro bedraagt, is PEC nu ook rond met de vleugelverdediger zelf. De Zwollenaren lieten vorig jaar een optie in het huurcontract van Paal opnemen. Deze wordt nu opgezet in een contract die de verdediger, die goed was voor 32 eredivisieduels het afgelopen seizoen, nog drie jaar bij PEC houdt.

,,Het afgelopen seizoen heb ik veel geleerd bij PEC Zwolle. Deze club heeft mij de kans gegeven om meer ervaring op te doen in de Eredivisie. Dat is mij goed bevallen. Vanaf dag één ben ik goed opgevangen door de club, mijn teamgenoten maar ook zeker door de supporters. Ik ben dan ook blij dat mijn periode in Zwolle nu niet stopt, maar met drie seizoenen wordt verlengd", zegt Paal, die de transfer na zijn vakantie in Thailand met een handtekening officieel zal maken.