Bryan Linssen.
Volledig scherm
Bryan Linssen. © VI Images
4
EINDE
1
  • Bryan Linssen 9' 47' 77'
  • Mohammed Dauda 73'
  • Lennart Thy 23'

Kleine Bryan Linssen kopt PEC Zwolle naar de slachtbank

LIVEPEC Zwolle en standaardsituaties tegen: het is dit seizoen een beroerde combinatie. Ook tegen Vitesse (4-1) slikt het team van trainer Jaap Stam drie (!) goals uit een doodspelmoment.

Het aantal tegendoelpunten uit hoekschoppen en vrije trappen neemt zorgelijke vormen aan. Voor de winterstop, onder trainer John van ’t Schip, was het al een probleem. En ook met Stam aan het roer gaat het te vaak mis. Recent nog in Eindhoven, tegen PSV en de kopsterke Luuk de Jong.

Klein

In Arnhem gaat PEC Zwolle eveneens de mist in. En niet één keer. Leg om te beginnen de eerste twee doelpunten van Vitesse maar eens naast elkaar. Twee corners, allebei vroeg: de 1-0 in het begin van de eerste helft, de 2-0 vlak na rust. Beide keren is Bryan Linssen de afmaker, een van de kleinste voetballers van de eredivisie. PEC-verdediger Bram van Polen, ook niet de grootste, laat zich aftroeven in de lucht. Daar zal het niet bij blijven.

Die tweede goal valt overigens op het moment dat PEC Zwolle met een speler meer op het veld staat, na een terechte rode kaart voor Alexander Büttner. De linksback van Vitesse mag - op advies van de VAR ¬- na 27 minuten naar de kleedkamer na een lompe overtreding op Younes Namli. Vier minuten eerder is PEC op gelijke hoogte gekomen via spits Lennart Thy, die alle tijd en ruimte krijgt en scoort uit de draai (1-1). Het blijkt een van de weinige aanvallende wapenfeiten van PEC deze zaterdagavond.

In stijl

PEC kan die gelijke stand niet vasthouden of omzetten naar een voorsprong, aangezien Linssen vlak na rust koppend voor 2-1 zorgt. Twintig minuten voor tijd valt de beslissing als Dauda het eindstation is van een knappe Vitesse-aanval. Om de avond in stijl te eindigen, kopt Linssen ook nog de vierde Arnhemse goal tegen de touwen. Zijn derde van de avond, wederom uit een hoekschop. Je zou bijna zeggen: hoe kan het ook anders.

Vitesse-PEC Zwolle 4-1 (1-1). 9. Linssen 1-0, 23. Thy 1-1, 47. Linssen 2-1, 73. Dauda 3-1, 77. Linssen 4-1. Rode kaart: Büttner (Vitesse).

Opstelling: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Van Polen, Paal; Hamer (71. Leemans), Clement, Namli; Van Crooij (71. Elbers), Thy, Van Duinen.