Volledig scherm
Karagounis met zijn blessure. Foto: ANP

Kneuzing in knie voor Karagounis

ZWOLLE - De knieblessure van Thanasis Karagounis lijkt mee te vallen. Uit eerste onderzoek op zondag kampt de Griekse aanvaller van PEC Zwolle met een kneuzing in de knie.


Maandag wordt de knie van Karagounis opnieuw bekeken, maar de arts gaat er vanuit dat hij geen schade aan de banden in de knie heeft. Karagounis viel zaterdagavond in bij PEC Zwolle, maar viel al na een kleine vijf minuten weer uit. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was liet hij zich op de grond vallen. Iedereen in het stadion schrok en vreesde voor hernieuwd knieletsel. ,,Hij heeft al twee keer zijn kruisband gescheurd, dus dat is altijd weer eng’’, zei trainer Ron Jans, die zaterdagavond al voorzichtig opperde dat de schade leek mee te vallen. ,,Maar het was wel even schrikken.’’

Karagounis liep in 2014, kort na zijn komst naar Zwolle, een kruisbandblessure aan zijn rechterknie op. Tijdens zijn revalidatie scheurde de Griek de nieuwe kruisband opnieuw af. Ondanks al zijn blessureleed beloonde PEC Zwolle hem dit jaar met een nieuw contract, tot medio 2018. Volgens Jans ging het zaterdag weer om de rechterknie waar de spits last van kreeg.