Feyenoorder Luis Sinisterra (r) loopt een zware knieblessure op na een duel met PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten, die later in de wedstrijd een minder ernstig kniekwetsuur oploopt.
Volledig scherm
Feyenoorder Luis Sinisterra (r) loopt een zware knieblessure op na een duel met PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten, die later in de wedstrijd een minder ernstig kniekwetsuur oploopt. © Pim Ras Fotografie

Knieblessure PEC-verdediger Kersten minder ernstig dan die van tegenstander Sinisterra

VIDEOSam Kersten heeft knieklachten overgehouden aan de ontmoeting van PEC Zwolle tegen Feyenoord. Zo ernstig als directe tegenstander Luis Sinisterra is zijn gewricht er niet aan toe.

De spits van Feyenoord komt dit seizoen niet meer in actie. Sinisterra raakte kort voor rust zwaar geblesseerd nadat Kersten hem van de gelijkmaker afhield. Beide spelers bleven met knieklachten liggen. De Colombiaan moest zich laten vervangen. Feyenoord bracht maandag naar buiten dat Sinisterra minimaal een half jaar uit de roulatie is.

Dag tot dag

Zo lang hoeft Kersten niet toe te kijken. De verdediger van PEC keerde in de tweede helft fit terug binnen de lijnen, maar staakte de strijd tien minuten voor tijd alsnog. Volgens PEC is in het geval van Kersten geen sprake van een ernstig kwetsuur en wordt zijn blessure ‘van dag tot dag bekeken'.

Bekijk vanaf 2.35min hoe Feyenoorder Sinisterra zwaar geblesseerd raakt. 

Van Crooij en Saymak

Bij PEC ontbraken Vito van Crooij en Mustafa Saymak tegen Feyenoord (3-4). Saymak herstelt voorspoedig van een kuitblessure, laat PEC weten. De middenvelder maakt deze week waarschijnlijk zijn rentree op het trainingsveld. Of dat ook voor Van Crooij, die zaterdag op de afsluitende training door zijn enkel klapte, geldt, kan de club nog niet zeggen. ,,Daarvoor is de blessure nog te vers.”

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”